

Friss hírek az agrárgazdaságból
Spanyol kutatók intelligens címkéje forradalmasíthatja az […]
Az Amerikai Egyesült Államokkal közös együttműködések […]
A cukorfokot növelő napsugarak perzselhetnek is. A tünetek […]
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex […]
A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. […]
Friss hírek az agrárgazdaságból
Spanyol kutatók intelligens címkéje forradalmasíthatja az élelmiszerek nyomon követését. Három spanyol tudós – Pablo Sosa Domínguez, Pilar Granado és Luis Chimeno – Elche városában egy olyan biológiailag lebomló, intelligens címkét fejlesztett ki, amely a baktériumok aktivitása alapján képes változtatni színét. A cél: csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, ami az Európai Unióban évente 60 millió tonna környéki mennyiséget A Színváltós intelligens címke csökkentheti az élelmiszer-pazarlást bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.
Az Amerikai Egyesült Államokkal közös együttműködések jegyében a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vendége volt Steven Roy Goodman. Az Amerikai Egyesült Államokkal közös együttműködések jegyében a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vendége volt Steven Roy Goodman a Washingtonban sugárzott “Higher Education Today” című műsor alapítója és házigazdája, aki az agrárkar oktatóinak A A Debreceni Egyetemen forgatott a Higher Education Today amerikai műsor házigazdája bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.
A cukorfokot növelő napsugarak perzselhetnek is. A tünetek felismerése sem egyszerű, mert hasonlítanak a hiánybetegségeknél jelentkező elváltozásokra. Amennyiben a napos oldalon látjuk, a durva körvonalú, a levélerekmintázatával nem összefüggő foltokat, akkor biztos, hogy a napperzselésről van szó. – írja legújabb bejegyzésében Zsigó György növényorvos. A szabadban a károsítókkal, a szélsőséges időjárással és a napégéssel is A Megelőzés és védekezési lehetőségek a perzselő napsugarak ellen bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.