Skip to main content

TULIPGARDEN Homokhátság   

TULIPGARDEN Homokhátság   

TULIPGARDEN Homokhátság   

TULIPGARDEN Homokhátság   

TULIPGARDEN Homokhátság   

A tulajdonosok -Hajnal Szilvia és Dr. Tisóczki Renátó-  egyik barátja Mátrai Zoltán kezdeményezése a TulipGarden, amely eredetileg a Balaton mellett, Szőlősgyörökön található. A hangulat, az az élmény, amiben részük volt, teljesen elvarázsolta őket. Szalmabálákon, hangulatosan feldíszített raklapokon ülve beszélgettek ők, és az odalátogató vendégek, ki-ki egy csésze kávé, vagy egy finom bor társaságában, és közben csodálták a megannyi gyönyörű tulipánt. Az egyik ilyen látogatás alkalmával született meg a döntés, hogy szeretnének ebben ők is részt venni, így csatlakoztak a Franchise-hoz.

A hely tekintetében Tázlárra esett a választásuk, hiszen itt már rendelkezésükre állt a (előzőleg kihasználatlan) terület, amelyet így feltölthetnek élettel. Az odalátogatóknak szemet gyönyörködtető élményben lehet részük, hiszen 90 000 tulipánhagymát ültettek el, melyek színes pompájában órákig lehet merengeni. Gondolnak a gyermekes családokra is, hiszen kialakításra Egyedülálló szépség… 20 kerül egy játszótér a helyszínen, valamint állatsimogató is rendelkezésre áll, ahol lesz csibe, nyuszi, alpaka, ló.

Tavasszal reményeik szerint 4-5 hétvégén várják a látogatókat, ekkor természetesen tulipán szedésre és vásárlásra is lehetőség nyílik, mindemellett pedig kézműves kiálítók termékei közül is lehet válogatni. A tulipán virágzást követően sem marad néptelen a terület, hiszen terveik között szerepel egy oktatási centrum létrehozása, ahol az állattartást szeretnék közelebb hozni a kisgyermekek számára, hiszen ők jelentik az utánpótlást az ágazatnak. Nehéz helyzetben van az állattartás, hiszen nem egy egyszerű munkáról van szó, ami heti 7 napot igényel, nincsenek ünnepek, nagy felelősséget kíván és persze nem is a legtisztább munka. Mindemellett rengeteg szépség rejlik benne, és ezekkel a szépségekkel szeretnénk megismertetni a fiatalabb korosztályt, akár megalapozni a jövő állattartóit.

Elsősorban óvodák és alsó tagozatos osztályok jelentkezését várják szeretettel. A Kiskőrösi Óvoda csoportjai április 2. és 3. hetében tesznek látogatást a Gardenben. Természetesen amennyiben igény van rá, kreatív fotósokat is várnak szeretettel, reményeik sze[1]rint még anyák napján is tartani fog a virágzás, így lehetőség nyílik gyönyörű képek készítésére is, amelyek nagyszerű ajándékok lehetnek. Szilvia a családjával kint lesz a nyitvatartási idő alatt, hiszen közös álmuk valósul meg, remélik, hogy minden idelátogatót magával fog ragadni az élmény, a hangulat, ami őket átjárta minden egyes alkalommal, amikor a TulipGardenbe látogattak. A pontos virágzási időpontot nem lehet biztonsággal megbecsülni, így kérik, hogy a Facebook oldalukat (TulipGarden Homokhátság) kövessék figyelemmel, ahol minden hírt megosztanak, az első hajtások megjelenésétől a virágzás várható idejéig.

(2023.04.25)

Az idei tulipános szezonnak vége, találkozunk jövőre!

error: Content is protected !!