Barion Pixel Skip to main content

TulipGarden Homokhátság

Kedves Érdeklődők!

A szokásosnál melegebb időjárás miatt a tulipánok virágzása idén korábban kezdődött, és a tervezett négy hét helyett két hét alatt lezajlott, ezért kertünk a 2024-es évre bezárt.

Kérjük, hogy aki érdeklődik a kertünk iránt, akár az őszre tervezett tulipánhagyma vásárral, vagy a következő évi tulipán szürettel kapcsolatban, az kövesse a Facebook oldalunkat , mert naprakész információkat ott közlünk.

További információ a facebook oldalunkon.

Várunk mindenkit szeretettel a 2025-ös évben!

Kedves Látogatóink!

Már nagyon közel a nyitás pillanata,így hoztunk nektek pár hasznos információt :
Kertünk Tázlár-Felsőtelepen található,az autóval érkezők számára a kert mellett tágas parkoló lett kialakítva,300 m ( táblával lesz jelezve )

Google Maps keresés: Tulipgarden Homokhátság ( 6236 Tázlár, 0231/40)

A kertbe történő belépéshez 12 éves kor felett belépőjegy megváltása szükséges,melynek ára 1000 Ft/ fő
Belépőjegyet a bejáratnál,személyesen tudjátok megvásárolni.
Fizetési lehetőség: készpénz,bankkártya
Lehetőség szerint mindenki hozzon magával kosarat,és metszőollót!
A helyszínen kaució ellenében korlátozott számban lehet kölcsönözni eszközöket.

TULIPÁN HELYES VÁGÁSA:
a legalsó levél felett kell elvágni a szárat🌷
Kérünk mindenkit ennek betartására,hogy következő évben is virágozni tudjon.
Tulipán ára: 300ft/ szál
Kertünk állatbarát,így lehetőségetek van kedvenceiteket magatokkal hozni.Póráz használtáról kérjük gondoskodjatok!
Hétvégi napokon La’Róna bisztró és borbár biztosítja a finomabbnál finomabb falatokat és kürtőskalács minden mennyiségben
Hétvégén a gyermekeket ugrálóvárral és arcfestéssel várjuk , kézműves vásár színesíti még a programokat

TULIPÁNOK JELENLEGI ÁLLAPOTA
Pár sor kivirágozva,viszont a legtöbb sor még bimbós! Minden héten frissítjük a képeinket , mérlegeljétek, hogy a képek alapján érdemes -e elindulni.
Szabadtéri program, tehát minden esetben az időjárás viszontagságainak ki vagyunk téve, kérjük ezt vegyétek indulás előtt figyelembe
Az elmúlt napok, hetek fagyos éjszakái nem tettek jót a kedvenc virágainknak, az eddig megszokott hosszú szárú tulipánokat valószínűleg idén NEM várhatjuk
Mindenkit kérünk arra, hogy egymásra legyünk tekintettel és az esetleges kialakult sorban állás idejére legyünk türelmesek.
kisállataink is alig várjak, hogy újra találkozzanak Veletek!
‼️Kérjük tartsátok be a házirendet, amelynek be nem tartása esetén azonnali hatállyal kikísérésre kerül a rendbontó‼️

A tulajdonosok -Hajnal Szilvia és Dr. Tisóczki Renátó-  egyik barátja Mátrai Zoltán kezdeményezése a TulipGarden, amely eredetileg a Balaton mellett, Szőlősgyörökön található. A hangulat, az az élmény, amiben részük volt, teljesen elvarázsolta őket. Szalmabálákon, hangulatosan feldíszített raklapokon ülve beszélgettek ők, és az odalátogató vendégek, ki-ki egy csésze kávé, vagy egy finom bor társaságában, és közben csodálták a megannyi gyönyörű tulipánt. Az egyik ilyen látogatás alkalmával született meg a döntés, hogy szeretnének ebben ők is részt venni, így csatlakoztak a Franchise-hoz.

A hely tekintetében Tázlárra esett a választásuk, hiszen itt már rendelkezésükre állt a (előzőleg kihasználatlan) terület, amelyet így feltölthetnek élettel. Az odalátogatóknak szemet gyönyörködtető élményben lehet részük, hiszen 90 000 tulipánhagymát ültettek el, melyek színes pompájában órákig lehet merengeni. Gondolnak a gyermekes családokra is, hiszen kialakításra Egyedülálló szépség… 20 kerül egy játszótér a helyszínen, valamint állatsimogató is rendelkezésre áll, ahol lesz csibe, nyuszi, alpaka, ló.

Tavasszal reményeik szerint 4-5 hétvégén várják a látogatókat, ekkor természetesen tulipán szedésre és vásárlásra is lehetőség nyílik, mindemellett pedig kézműves kiálítók termékei közül is lehet válogatni. A tulipán virágzást követően sem marad néptelen a terület, hiszen terveik között szerepel egy oktatási centrum létrehozása, ahol az állattartást szeretnék közelebb hozni a kisgyermekek számára, hiszen ők jelentik az utánpótlást az ágazatnak. Nehéz helyzetben van az állattartás, hiszen nem egy egyszerű munkáról van szó, ami heti 7 napot igényel, nincsenek ünnepek, nagy felelősséget kíván és persze nem is a legtisztább munka. Mindemellett rengeteg szépség rejlik benne, és ezekkel a szépségekkel szeretnénk megismertetni a fiatalabb korosztályt, akár megalapozni a jövő állattartóit.

Elsősorban óvodák és alsó tagozatos osztályok jelentkezését várják szeretettel. A Kiskőrösi Óvoda csoportjai április 2. és 3. hetében tesznek látogatást a Gardenben. Természetesen amennyiben igény van rá, kreatív fotósokat is várnak szeretettel, reményeik sze[1]rint még anyák napján is tartani fog a virágzás, így lehetőség nyílik gyönyörű képek készítésére is, amelyek nagyszerű ajándékok lehetnek. Szilvia a családjával kint lesz a nyitvatartási idő alatt, hiszen közös álmuk valósul meg, remélik, hogy minden idelátogatót magával fog ragadni az élmény, a hangulat, ami őket átjárta minden egyes alkalommal, amikor a TulipGardenbe látogattak. A pontos virágzási időpontot nem lehet biztonsággal megbecsülni, így kérik, hogy a Facebook oldalukat (TulipGarden Homokhátság) kövessék figyelemmel, ahol minden hírt megosztanak, az első hajtások megjelenésétől a virágzás várható idejéig.

(2023.04.25)

Az idei tulipános szezonnak vége, találkozunk jövőre!

error: Content is protected !!