Skip to main content

    TULIPGARDEN Csákvár    

    TULIPGARDEN Csákvár    

    TULIPGARDEN Csákvár    

Csákvárt mindannyian nagyon szeretjük, hiszen erdőjáró, természetszerető emberekként a „Vértes fővárosa” mindig is kedvelt turista célpont volt a számunkra, ugyanígy a rendszeresen idelátogató sok ezer turista számára is. Csákvár földrajzi elhelyezkedése, fekvése és közlekedési kapcsolatai kiválóak.

A Vértes nyújtotta élmények, a természeti környezet, a turisztikai attrakciók — akár az Esterházy kastélyparkra, vagy éppen a Báracházi-barlangra, sőt akár a híres csákvári fazekasságra gondolunk — méltán tették népszerű turistacélponttá. Ide, a Vértes erdőségeinek szomszédságába álmodtuk meg tulipános kertünket!

A kert a Vértes oldalában, a Zöldhegyben helyezkedik el. Kedvező időjárási viszonyok esetén innen a Vértes déli nyúlványai mellett a Velencei-hegység, az Etyeki-dombság, a Budai-hegység, a Zámolyi-medence teljes területe is megfigyelhető. Ennek a panorámának a nagyszerűségére te­szi fel a koronát! Kertünkben 2023 tavaszától már 36 féle tulipán-, két nárcisz- és hat jácintfajta virágzása. A tulipánoskert működtetését baráti házaspárként kezdtük el: Zombó Norbert és felesége Noémi, valamint Fehér Imre és felesége Éva. Különböző szakterületekről (rajztanítás, faipar, erdőgazdálkodás, mezőgazdaság) érkeztünk.

Terveink között szerepel a kert további bővítése 150-200 ezer tulipán elültetésével, fokozva a virágzás élményének dinamikáját. Tervezzük továbbá, hogy más virágfajták ültetésével megnyújtjuk a március vége — május eleje közötti látványélményt, azaz a színpompás virágzás időszakát. Egy szó, mint száz: március végétől várunk mindenkit, hogy pazar természeti környezetben megtapasztalhassa a virágtenger máshoz nem fogható, csodálatos élményét! Az ellazulás és az önfeledt kikapcsolódás garantált. Biztosak vagyunk abban, hogy sok élménnyel, még több művészi fotóval, és nem utolsó sorban egy nagy csokor virággal távozva még napokig emlékezni fognak ránk!

8083 Csákvár, Zöldhegy, 47,402306; 18,445198

+36 20 496 8603

Partnerek a közelben

Csákváron és közvetlen környezetében- kiváló gasztronómiai élményt nyújtó vendéglátóhelyek, és minőségi szálláshelyek teszik teljessé az itt tartózkodás élményét.

Partnereink:

8083 Csákvár, Zöldhegy, 47.402306;18.445198

error: Content is protected !!