Barion Pixel Skip to main content

TulipGarden Mórahalom

Kedves Érdeklődők!

A szokásosnál melegebb időjárás miatt a tulipánok virágzása idén korábban kezdődött, és a tervezett négy hét helyett két hét alatt lezajlott, ezért kertünk a 2024-es évre bezárt.

Kérjük, hogy aki érdeklődik a kertünk iránt, akár az őszre tervezett tulipánhagyma vásárral, vagy a következő évi tulipán szürettel kapcsolatban, az kövesse a Facebook oldalunkat , mert naprakész információkat ott közlünk.

További információ a facebook oldalunkon.

Várunk mindenkit szeretettel a 2025-ös évben!

A mórahalmi TulipGarden 2021-ben kezdi meg működését és csatlakozik a TulipGarden „franchise” rendszeréhez, amely 3 éve működik Magyarországon. A TulipGarden ötlete azért fogalmazódott meg a szervezők fejében, mert egy olyan „nyugodt” szórakozási lehetőséget kívántak nyújtani mindazok számára, akik a hosszú téli hónapok után elsőként szeretnék élvezni az ébredő természet szépségeit. A tulipán a tavasz egyik legkedveltebb, legváltozatosabb dísznövénye, ezért is esett a választás erre a liliom-félére.

Az Alba Milagro Hungary Kft. 2020-ban költözött Mórahalomra és mindenképpen a város életének hasznos szereplőjévé szeretne válni, ezért is kezdeményezte a várossal karöltve a mórahalmi TulipGarden létrehozását. A kert megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak.

A TulipGarden célkitűzése, hogy természetközeli és minőségi időtöltést biztosítson a családok és minden odalátogató számára, valamint hosszú távon kialakítson egy olyan közösségi teret, amely lehetőséget biztosít a helyi kézműves értékek bemutatására.

Friss hírek, információk

TulipGarden Mórahalom – Programturizmus

A mórahalmi TulipGardenbe való kilátogatás akár egy hétvégés programmá is bővíthető, amennyiben a kiránduló útba ejti Mórahalmon a Szent Erzsébet Gyógyfürdőt (Index – Szt. Erzsébet Gyógyfürdő – Mórahalom (morahalom.hu)), a történelmi Magyarország építészeti és történeti emlékeit makettek formájában bemutató Ezer Év Parkját (Ezer Év Parkja – Mórahalom (ezerevparkja.hu)), vagy a kerttől pár száz méterre, az egyedülálló szépségű Nagyszéksóstó mellett található  és hamarosan megújuló  Bivalyrezervátumot  (Nagyszéksósi Bivalyrezervátum – Részletek – Mórahalom (morahalom.hu). Gyerekekkel kiváló program a Bölömbika tanösvény végigjárása. A környék két keréken is könnyen felfedezhető, de aki egy kis kalandra vágyik, bátran nevezzen be egy quad túrára (Homokháti Quad Safari Mórahalom – A túra/árak). Az éhes utazók a Bivaly Bowling Clubban (Bivaly Bowling Club&Bar (morahalom.hu) ) frissülhetnek fel, vagy a Rétesházban kóstolhatják meg a híres  mórahalmi Rózsa rétest (Rétesház – Látnivaló – Mórahalom (morahalom.hu)).

Mórahalomtól 20 km-re található a napfény városa, Szeged, amely ugyancsak bővelkedik látnivalókban. Érdemes felkeresni a Dóm téren lévő Fogadalmi templomot (Szegedi Dóm (szegedidom.com); Fogadalmi templom – Szeged Tourinform (szegedtourism.hu)), és sétát tenni a virágos Széchenyi téren (Széchenyi tér – Szeged Tourinform (szegedtourism.hu)), ahol minden órában harangjátékot is hallhatunk. A Kárász utcán számtalan cukrászda várja az ínyenceket, de isteni a fagyi a Somogyi fagyizóban ((3) Somogyi fagyizó | Facebook) és a Levendula kézműves fagylaltozóban ((3) Levendula Kézműves Fagylaltozó | Facebook) is. Kiváló program kicsiknek és nagyoknak a szegedi  Vadaspark (Zoo Szeged – A Szegedi Vadaspark honlapja) és az idén száz éves Füvészkert (Kezdőlap (u-szeged.hu)), ahol trópusi lepkekert, orhidea- és páfrányház várja az érdeklődőket.

A kulturális és sport programokat kedvelőknek ajánljuk a Móra Ferenc múzeumot (Móra Ferenc Múzeum Szeged – Évszázadok találkahelye (moramuzeum.hu)), hazánk második, és a világ negyedik legnagyobb zsinagógáját, az Új Zsinagógát (FŐOLDAL | szzsh (szzsh4.wixsite.com)), a Reök Palotát (REÖK Főoldal – REÖK (reok.hu)). A fürdők közül bátran ajánljuk a Napfényfürdő Aqaupolist (SZEGED FÜRDŐ – Napfényfürdő főoldal (napfenyfurdoaquapolis.com)) és az Anna Fürdőt (Anna Fürdő (szegedsport.hu)) valamint kézilabda és foci szerelmeseinek az újonnan épült sportközpontokat, a Pick Arénát (PICK SZEGED Kézilabdacsapat (pickhandball.hu)) és a Szent Gellért Fórumot (Szent Gellért Fórum | Programok | Rendezvények (szentgellertforum.hu)).

Aki Szegeden jár, nem hagyhatja ki a méltán híres szegedi halászlé megkóstolását sem, amit számos étteremben és csárdában megtehetnek a látogatók.

Szeretettel várjuk vendégeinket a mórahalmi TulipGardenben!

Mórahalom közelében 46.207959, 19.952863, 6782

Csapatunk

error: Content is protected !!