Barion Pixel Skip to main content

TulipGarden Győrladamér

Külterület, Győrladamér
☎️ telefon: +36 30 10 10 611
📧 email: tulipgardengyorladamer@gmail.com

Kedves Érdeklődők!

A szokásosnál melegebb időjárás miatt a tulipánok virágzása idén korábban kezdődött, és a tervezett négy hét helyett két hét alatt lezajlott, ezért kertünk a 2024-es évre bezárt.

 

Kedves Érdeklődők!

A szokásosnál melegebb időjárás miatt a tulipánok virágzása idén korábban kezdődött, és a tervezett négy hét helyett két hét alatt lezajlott, ezért kertünk április 12-én a 2024-es évre bezárt.

Kérjük, hogy aki érdeklődik a kertünk iránt, akár az őszre tervezett tulipánhagyma vásárral, vagy a következő évi tulipán szürettel kapcsolatban, az kövesse a Facebook oldalunkat (//www.facebook.com/tulipgardengyor), mert naprakész információkat ott közlünk.

Várunk mindenkit szeretettel a 2025-ös évben!

 

Családi gazdaságunk, a Szigetközi Szabó Kertészet Győr mellett, Győrladaméron, az Alsó-Szigetközben található. Ez a Duna-, valamint mellékágai által kialakított és határolt tájegység sajátos szépségével méltán vonzó sokak számára. Édesapánk az 1980-as évek végén kezdett el itt gazdálkodni, mi pedig — Balázs és Péter —, a két testvér visszük tovább a lángot, de természetesen a család minden tag[1]ja kiveszi a részét a munkából.

Kiváló fajtákat választva, magas technológiai színvonalon és ráfordítással, nagy odafigyelés mellett termesztünk magvas- és mag nélküli görögdinnyét a vevőink legnagyobb megelégedésére. Már több éve megnyitjuk nyáron Győrladaméron a dinnye-standunkat, ahol a vásárlóink a frissen szedett termésekből válogathatnak.

Kicsit haza beszélve, de azért talán túlzás nélkül mondhatjuk, hogy mára képesek vagyunk olyan minőséget előállítani ebből a kedvelt nyári csemegéből, ami a legmagasabb fogyasztói igényeknek is megfelel. Visszatérő vevőink nagy száma bizonyítja számunkra, hogy jó döntés volt belevágni. Tavaly először próbálkoztunk sárga[1]dinnyével is. Tanuló év volt, idén a szerzett tapasztalatokkal felvértezve folytatjuk termesztését.

Ismert a mondás, miszerint a türelem rózsát terem. Bár türelmünk szinte végtelen, és a rózsát is szeretjük, de ez nálunk mégis máshogy alakult: a dinnye tulipánt terem. Történt ugyanis, hogy az egyik visszatérő dinnye vásárlónk, aki mindig kitüntetett minket a figyelmével, és akivel többször is hosszasan elbeszélgettünk, annál is inkább, mivel ő is „szakmabeli”, agrár szakember, sőt, családi kötődése van a dinnyetermesztéshez, egy múlt nyári beszélgetésünk alkalmával izgalmas lehetőségre hívta fel a figyelmünket. Tőle tudtuk meg, hogy a TulipGarden további partnereket keres az országban tulipános kertek kialakításához. Az ő ajánlásával jutottunk el Katához és Zoltánhoz, akik bizalmat szavaztak nekünk, így a mi kis kertünk lesz az egyik a tizenháromból a TulipGarden csapatában.

Az elmúlt ősz végén 14 tulipánfajta 50 000 hagymáját ültettük el a leendő kertünkben Győrladaméron. Jelenleg folyamatban van a kert kialakítása, a szükséges eszközök beszerzése, és a felkészülés valami olyanra, amiben még nem volt részünk. Kicsit izgatottak is vagyunk, hiszen reményeink szerint sokan lesznek majd kíváncsiak a virágzó tulipánok látványára, és mi szeretnénk maradandó élményt szerezni mindenkinek, aki ellátogat hozzánk. Ez nekünk teljesen új pálya, de bízunk benne, hogy hamar belejövünk, és sikeres tulipánszezon után ősszel a kertünk további bővítésén munkálkodunk.

9173, Győrladamér
error: Content is protected !!