Friss hírek az agrárgazdaságból
Bevallom, először nem is tudtam, hol vágjak bele. Az elmúlt időszak eseményei nagyon sok kérdést és érzelmet váltottak ki bennem, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Írhatnék most szövegkörnyezetéből kiragadott interjúrészletekről, kiforgatott mondatokról, kisarkított álláspontokról és felháborító képmutatásról, de nem teszem, mert Esterházy Péter író szavai csengenek a fülemben: „egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk A A magyar bor: érték, kultúra, felelősség bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.
A karácsonyfa zöld. De vajon az ünnep is az? Elsőre talán nehéz kihívásnak tűnhet a környezetbarát, vagyis eco-friendly karácsony megrendezése, pláne az, hogy az ünnep hulladékmentes (zero waste) legyen, de mégsem lehetetlen. Számos praktika létezik arra, hogy a karácsony környezettudatos legyen a karácsony a Jászkunságban is, miközben megőrizhetjük az ünnep varázsát és fényét. Karácsonykor sajnos A A karácsony is lehet zöld bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.
Nincs karácsony hal nélkül? A hal mindig prémiumterméknek számít. Kíváncsiak voltunk, mennyire szeretik a magyarok a halat, így arra kértük Stündl Lászlót, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánját, ossza meg velünk: mennyi halat eszünk, és melyik halfaj a kedvencünk? – Magyarországon az egy főre jutó éves átlagos halfogyasztás körülbelül 6 kilogramm, ami lényegesen alacsonyabb az A Nincs karácsony hal nélkül bejegyzés először Agrotrend-én jelent meg.